Mammadieetti

KirjauduAloita laihdutus nyt

r.gif (56 bytes)
r.gif (56 bytes)


Mammadieetin Artikkelit

Laihdutus ja joulu Laihduttajan Joulu
   -
Selviydy juhlakaudesta
- Joulukuu on juhlimisen ja mässäilyn kulta-aikaa. Voiko joulusta, pikkujoulusta ja uuden vuoden juhlista mitenkään selviytyä keräämättä kilo kaupalla turhaa rasvaa vyötärölle?
Kohtuullisuuden kova koulu

Selviydy juhlapyhistä"Mitä sitä nyt ennen joulua laihduttamaan, kun kaikki tulee kuitenkin takaisin korkojen kera ennen tammikuuta", miettii moni laihduttaja tuskissaan. Onko tosiaankaan järkeä edes yrittää laihtua ennen joulua? Mitä, jos antaisi mennä vain ja aloittaisi sitten uudestaan taas joulun jälkeen...

Joulu ei ehkä ole parasta mahdollista aikaa laihduttaa, mutta toisaalta miksi ihmeessä haluaisit tehdä pahaa itsellesi mättämällä itseesi tolkuttomia määriä ylimääräistä rasvaa, sokeria tai alkoholia?

Ole kuitenkin lempeä itsellesi. Ei ole mitään syytä, miksi ei laihduttajakin voisi nauttia jouluherkuista. Laihdutus on sen verran rankkaa ja vaativaa työtä, että pieni loma painon tarkkailusta varmasti piristää mieltä ja auttaa jaksamaan vuoden vaihteen jälkeen eteenpäin.

Kun pikkujoulujuhlissa tai lahjavalvojaisissa kuitenkin huomaat olevasi juuri astumassa sen hienoisen rajan yli, joka erottaa herkuttelun ja hillittömän mässäilyn toisistaan, muistuta itseäsi siitä, että elämä jatkuu huomennakin eikä kaikkea tarvitse kaataa kurkusta alas juuri tänään. Jätä tilaa nautinnoille vielä huomiseksikin.

Joulu on kohtuullisuuden kova koulu. Jos siitä selviät, selviät mistä tahansa.

   

Hemmottele itsesi kaamoksen yli

Laihduttajan pahin vaara ei välttämättä piile jouluherkuissa sinänsä vaan talven pimeässä kaamoksessa, joka yleensä lisää ihmisellä masennusta ja hiilihydraattien himoa, jos taipumusta näihin piirteisiin on muutenkin. Kun on sekä tarve että tilaisuus, kiusausten vastustaminen voi käydä ylivoimaiseksi.

Jokainen tietysti kaipaa itselleen hyvää oloa, ja syöminen on monille se päällimmäinen vietti, joka ponnahtaa esiin pahan olon iskiessä. Kun tekee mieli syödä yhä enemmän ja yhä parempaa, onkin hyvä pysähtyä kysymään itseltään syönkö nyt tehdäkseni hyvää itselleni vain ainoastaan päästäkseni eroon pahasta olosta.

Entä sitten, jos syön pahaan olooni? Olisi hullua kuvitella, että syömisen voisi kokonaan korvata jollakin muulla. Jos syömisestä kuitenkin tulee se yksinomainen lohdutuskeino, jonkun on ravisteltava sinut hereille ja näytettävä, että maailmassa on paljon muutakin kivaa kuin syöminen ja herkuttelu. Jos kukaan ystävällinen sielu lähipiiristäsi ei tee tätä, sinun on tehtävä se ihan itse.

Hemmottele itseäsi talven ajan kaikilla mahdollisilla keinoilla. Nauti hyvästä musiikista, elokuvista, lapsista, ystävistä, hedelmistä, jouluisista väreistä, ihanista tuoksuista, valoisista pakkaspäivistä - luetteloa voisi jatkaa loputtomiin. Käy kampaajalla ja pukeudu kauniisti. Koska olet viimeksi ostanut itsellesi jotakin kivaa, jos ei lasketa sellaista, mitä voi syödä?

Ehkäpä Joulu on keksitty juuri siksi, että pitkä ja pimeä talvi tulisi siedettäväksi. Ota oppia jouluhössöttäjistä. Kukapa ehtisi murehtia jatkuvan joulusiivouksen, kodin kohennuksen, askartelun ja lahjalistojen laatimisen välillä? Kudo vaikkapa kaulaliina jollekin joululahjaksi ja huomaat, että käsillesi tulee huomattavasti parempaa käyttöä kuin napostella ruokaa suuhun iltaisin TV:n äärellä.

 

Menikö sittenkin läskiksi?

Toki joulun aikana voi jopa laihtua - ihan niin kuin koska tahansa - mutta suurin osa ihmisistä kuitenkin lihoo kilon tai pari. Älä siis ole liian ankara itsellesi. Hyvä tavoite jouluksi onkin, että joulukuun aikana ei tulisi yhtään aikaisemmin laihdutettua kiloa takaisin - laihtua ehtii myöhemminkin.

Jos nyt sattuisi kilo tai pari tulemaankin, se ei kelpaa tekosyyksi heittäytyä lohduttamaan itseään syömällä kilo kaupalla joulusuklaita.

Aina voi aloittaa alusta, ja seuraavaan jouluun on taas melkein vuosi aikaa. Liity mukaan iloisten laihduttajien yhteisöön ja anna rasvan palaa!

Mammadieetin tämän vuoden kirjekursseille ja nettiryhmiin voi ilmoittautua vielä 05.12.2008 asti ja joulun tienoilta alkaen otetaan vastaan ennakkoilmoittautumisia tammikuun 2009 kursseille.

Mukavaa joulun odotusta!

.  

| Etusivulle |  Lähetä palautetta |  

Mammadieetti järjestää laihdutusryhmiä ja kirjekursseja internetin välityksellä.
Lähde tutustumiskierrokselle ja liity mukaan.

Liity

Etusivulle
etusivulle
©Mammadieetti