Mammadieetti

KirjauduAloita laihdutus nyt

r.gif (56 bytes)
r.gif (56 bytes)


Mammadieetin Artikkelit

kuntokampanja Kuntohaaste
   -
Lisää liikuntaa pienin pyrähdyksin
- Toisille liikunta on loputon nautinnon lähde. Toisille taas jotain ihan muuta. Jokainen voi kuitenkin löytää liikunnasta iloa omalla tavallaan. Liity iloisien liikuntahetkien metsästäjiin ja ota vastaan  Mammadieetin kuntohaaste!
  

Löydä oma tapasi liikkua

Maanantaina kuntosalia, keskiviikkona spinningiä, torstaina joogaa ja viikonloppuna 20 kilometrin lenkki tähtäimessä maraton ensi kesänä. Kuulostaako tutulta? Ehkä, ehkä ei. Onneksi on tuhansia muitakin tapoja harrastaa liikuntaa!

Mitä hikisempää ja hengästyttävämpää liikuntaa, sitä enemmän energiaa kuluu, mutta toisaalta hiukan hitaammalla tempolla saa aikaan ihan yhtä hyviä tuloksia - tosin se vaatii hieman enemmän aikaa. Mikään ei kuitenkaan pakota hoitamaan koko viikon tai edes koko päivän liikuntakiintiötä yhteen menoon: voit hyvin jakaa liikuntasi vaikka viiden minuutin pätkiin.

Jos mietit uusia liikuntaharrastuksia, tutustu oman paikkakuntasi tarjontaan lehtien, puhelinluettelon ja netin välityksellä, äläkä unohda kysellä myös tuttaviesi kokemuksia erialisten liikuntapalvelujen käytöstä. Ainakin isommissa kaupungeissa on niin paljon vaihtoehtoja tarjolla, että jo pelkkä valinnan tekeminen saattaa vetää polvet heikoksi!

 Hyödynnä jokainen tilaisuus!

Varsinaisten "liikuntaharrastusten" lisäksi - tai jopa kokonaan niiden sijasta - on mahdollista lisätä viikoittaista liikuntamäärää huimasti tarttumalla mitä erilaisimpiin tilaisuuksiin laittaa kehoon vauhtia niin kotona kuin muuallakin. Näitä tilaisuuksia kannattaa miettiä valmiiksi ja järjestää sellaiset olosuhteet, että tilaisuudet tulevat myös käytetyiksi. Ehkäpä olet suunnitellut hankkivasi kotiin jonkinlaisia kuntoiluvälineitä? Nyt on aika tehdä se!

Joitakin ideoita "ylimääräisten" liikuntahetkien luomiseen:

  • Nopea aamujumppa: laita herätyskello soimaan 5-10 minuuttia tavallista aikaisemmin ja omista tämä hetki mahdollisimman intensiiviselle kuntojumpalle, ks. esim. 2 päivän jumppa jäsenalueelta.
  • Ylimääräinen kävely tai pyöräily: autoilun sijasta liiku lihasvoimalla!
  • Kahvitauon korvike: jos mahdollista, "pakene" työpaikkasi kahvipullien ääreltä terveellisempien harrastusten pariin - lähde kävelylle!
  • Vauvan nokosten aikaan: kotiäidillä on yleensä noin miljoona asiaa tehtävänä juuri silloin, kun vauvan saa nukahtamaan. Edes pieni osa tästä ajasta kannattaisi kuitenkin omistaa oman kunnon hoitamiselle.
  • Peuhahetki: vähän isompien lasten kanssa kannattaa peuhata niin paljon ja niin usein kuin mahdollista. Mitä rajumpaa, sitä hauskempaa - ja sitä tehokkaampaa liikuntaa myös äidille. Heittele, kieputa, nostele, kanna, kieritä, tanssita, hyppele, juokse kilpaa...
  • Videotreenit: tylsän TV:n tuijotuksen sijasta pane pyörimään jumppavideo ja tee niin kuin nauhalla käsketään!
  • Saippuaoopperatreenit: kuntopyöräily ja muu vastaava välineliikunta on äärimmäisen tylsää. Tekstitetyt hömppäsarjat tarjoavat oivallista viihdettä, jolla voitetaan tämä ongelma. Mainostaukojen aikana voit kiihdyttää vauhtia ja itse sarjaa katsellessasi voit körötellä rauhallisempaan tahtiin.
  • Ryhdy siivoushulluksi: imuroiminen, lattian tai ikkunoiden pesu, pyykkien ripustaminen, lelujen keräileminen ja muu vastaava on mitä parhainta kuntoliikuntaa.
  • Venyttele iltaisin: erittäin hyvä tapa olisi vetää joka ilta läpi jonkinlainen pieni, rauhallinen venyttelyohjelma. Se tekee hyvää sekä keholle että mielellä ja auttaa nukahtamaan.
  • Lähde yöjalkaan: jos kärsit unettomuudesta tai yösyömisestä, lähde ulos kävelemään. Yön hiljaisuudessa on hyvä setviä ajatuksiaan sen sijaan että purkaa turhautumiaan syömiseen. Ja mikäpä takaisi paremmat yöunet kuin raitis ulkoilma ja reipas kävelylenkki.

Keksi itse lisää!

Liikuntapassi ja kuntohaaste

Jotta pääset sanoista tekoihin tulosta alla olevasta linkistä Mammadieetin liikuntapassi. Kirjaa siihen ylös kaikki vähintään 5 minuuttia kestäneet liikuntapyrähdykset ja laske viikon lopulla liikuntasaldosi kertoimien mukaan. Liikunnasta tulee hauskaa, kun pääset samalla kasvattamaan pistesaalistasi ja keksimään uusia mahdollisuuksia parantaa tulosta taas seuraavalla viikolla.

Ota vastaan kuntohaaste! Mammadieetin ryhmäläisille järjestetään marraskuussa  myös oma kampanja, jossa pistesaaliit kerätään talteen yhteiseen taulukkoon viikoittain, ja kampanjan päätteeksi katsotaan, mitä tuli kokonaissaaliiksi. Lisätietoja ryhmäläisten kotisivulla.

>> Tulosta liikuntapassi

>> Liity

 

| Etusivulle | Lähetä palautetta |  

 

Mammadieetti järjestää laihdutusryhmiä ja kirjekursseja internetin välityksellä.
Lähde tutustumiskierrokselle ja liity mukaan.

Liity

Etusivulle
etusivulle
©Mammadieetti 2008