Mammadieetti

KirjauduAloita laihdutus nyt

r.gif (56 bytes)
r.gif (56 bytes)


Mammadieetin Artikkelit

Parhaat puolet esiin - Vaatteet ja pukeutuminen
Otava, 2003

Parhaat puolet esiin
   -
Opi pukeutumaan oikein vartalotyyppisi mukaan
-
Millä saa pulskat käsivarret, leveän takamuksen tai pömpöttävän vatsan piilotettua? Entä millaiset vaatteet saavat langanlaihan vartalonkin muuttumaan hehkeäksi?
Vinkkejä näihin ja moniin muihin ongelmiin tarjoavat TV:stä tutut Trinny Woodall ja Susannah Constantine pukeutumisoppaassaan.

Ehkä kaikkien aikojen paras pukeutumisopas?

Vaikka satunnaiset kohtaamiset nyrpeitä kommenttejaan kilvan jakavien Trinnyn ja Susannahin kanssa TV:ssä tuntuivat lähinnä ärsyttävältä, parivaljakon aikaansaama pukeutumisopas on oikeasti hyvä. Tässä oppaassa ei tyydytä vain luettelemaan nokkelia vinkkejä, vaan jokaisesta vinkistä on laitettu esiin myös erittäin havainnolliset kuvat. Eipä ihme, että kirja on monessa paikassa jo loppuunmyyty.

Kiistattoman hyödyllisyytensä lisäksi kirja on myös hauskaa luettavaa. Kirjoittajat ovat itse asettautuneet valokuvamalleiksi, pukeutuneet kamaliin vaatteisiin ja nyrpistävät nyt nenäänsä toinen toisilleen. 

Kirja myös paljastaa tylysti ne vaatteet, joita kenenkään ei pitäisi haalia vaatekaappiinsa. Laatikkomaiset lyhyet jakut eivät sovi kenellekään eikä klassinen kotelomekko ole koskaan näyttänyt hyvältä kenenkään muun kuin Jackie Onassiksen päällä.

.

Sopivat vaatteet tukevalle ylävartalolle

Suuret rinnat, pömppövatsa ja paksut käsivarret saavat helposti koko vartalon näyttämään tankkimaiselta, jos vaatteet on valittu väärin. Millä korjaamme tilanteen?

Aloitetaan ylhäältä. Paksut käsivarret pitää ehdottomasti piilottaa. Ei hihattomia paitoja tai mekkoja eikä spagettiolkaimia, sillä muuten ihmiset ihmettelevät, miten tuo suunnaton lihamassa on onnistuttu ahtamaan hiha-aukoista. Pitkät hihat, 3/4-hihat ja etenkin trumpettihihat sen sijaan pukevat paksuja käsivarsia.

Suuret rinnat muuttuvat poolopaidassa, kilpikonnakauluspaidoissa ja muissa kaulaan asti ulottuvissa paidoissa epämääräiseksi möhkäleeksi, joka näyttää alkavan leuasta. Jos vielä vaate on neulottu paksusta langasta, aina pahempi.

Isot rinnat, mistä sopivat vaatteet

 Siksi isorintaisen kannattaa suosia avaria päänteitä ja vartalonmyötäisiä jakkuja. Aivan erityisen hyvä vaatekappale on kietaisupaita Kuvia katsoessa ei voi muuta kuin todeta, että näinhän se tosiaan on. On todella ihmeellistä,  miten suuren eron tekee, kun vaate on oikein  valittu. Etenkin v-aukkoiset paidat keventävät ihmeesti ylävartaloa.

Pömppövatsan pahin vihollinen on liian kireä alaosa, josta läskit pursuavat yli. Kannattaa siis suosiolla ostaa riittävän isot housut tai hame ja käyttää vatsan päällä paitaa, joka laskeutuu kauniisti vatsan päälle. Kaareva helma, erilaiset poimutetut paidat sekä laskettu vyötärö sopivat mainiosti. Sopivalle kohdalle asetetut vyöt, hoikistavat sukkahousut tai korsetit antavat lisää ytyä. Ohuet, vatsamakkaroihin liimautuvat kankaat, napapaidat ja säkkimäiset paidat ovat ehdottomasti kiellettyjä.

Vinkkejä päärynävartaloille

Langanlaiha Trinny ei ehkä ole paras mahdollinen mannekiini isopeppuisten osastolle, mutta itse kirjan antamat neuvot ovat kyllä päteviä. Korkeavyötäröiset, tiukat housut ja alaspäin kapenevat lahkeet tekevät nilkat siroiksi, mutta jessus sentään, miten isolta pehvasi näyttää niiden yläpuolella. Löysästi laskeutuvat housut, joissa on madallettu vyötärö, leikkaavat heti pepun puolta pienemmäksi. Eikä ylimääräistä tilavuutta tuovia turhia laskoksia, kiitos!

Alaspäin levenevät lahkeet ja vartalonmyötäisesti räätälöidyt, takapuolen yli ulottuvat jakut ja takit isoin kauluksin vievät huomiota muhkeasta takapuolesta etenkin silloin, jos vaivana ovat satulalaukut reisissä.

Pienet rinnat, iso takapuoli - vartalonmyötäinen mekko näyttää hyvältä

Mekkojen ja hameiden valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota sekä malliin että pituuteen. Jos päärynävartaloon liittyvät paksut sääret, säärten paksuimpaan kohtaan päättyvät hameet ovat kiellettyjä. Yleisesti ottaen kapeat hameet ilman laskoksia tekevät pulleasta pepusta seksikkään, kun taas A-linjaiset leveät hameet tekevät ahterista entistä muhkeamman. Satulalaukkuisen kannattaa käyttää hameita vain harkiten ja tasapainottaa kokonaisuutta sopivalla yläosalla.

Hoikka yläosa ei yleensä ole edukseen liian avokaulaisissa paidoissa. V-aukkoinen paitakin näyttää paremmalta, jos sen alle pukee kaula-aukosta näkyvän T-paidan. Käsivarret ja kaunis selkä esiin! Hihattomat tai niskasta solmittavat paidat sekä poolokaulukset näyttävät todella upeilta pienirintaisen naisen yllä. Kauniisti laskeutuvat ja jopa vähän läpinäkyvät kankaat ilman rintaliivejä ovat söpösti seksikkäitä. Jos kuitenkin takapuoli sattuu olemaan selvästi isompaa kokoa kuin yläosa, kannattaa ehkä kuitenkin hankkia topatut rintaliivit.

Ennen syksyn vaateostoksille lähtemistä kannattaa vanhoja vaatteita tarkastella kriittisellä silmällä ja miettiä, sopivatko ne juuri minulle juuri nyt? Ole armoton: hävitä vaatteet, jotka eivät pue sinua, ja lahjoita itsellesi muutama uusi, joka pukee.

Älä pelkää näyttää erilaiselta kuin ystäväsi!

---

Mammadieetti on järjestänyt laihdutusryhmiä ja kirjekursseja
internetin välityksellä vuodesta 2000 lähtien.
Lähde tutustumiskierrokselle tai liity heti mukaan!

Liity

-

| Etusivulle | Lähetä palautetta |

Etusivulle
etusivulle
©Mammadieetti 20.07.2006