Mammadieetti

KirjauduAloita laihdutus nyt

r.gif (56 bytes)
r.gif (56 bytes)


Mammadieetin Artikkelit

Vatsa kiinteäksi Hoikka vatsa neljässä viikossa
   -
Erään vatsan kutistumistarina
- Hoikka vyötärö kuuluu useimmilla laihduttajilla toivomuslistan kärkipäähän. Toisilla laihdutus näkyykin ensimmäisenä nimenomaan vatsan häviämisenä, toisilla taas ei. Mitä enemmän ikää ja mitä useampia synnytyksiä on takanapäin, sitä sitkeämmin iso vatsa pysyy. Mahdotonta vatsan kiinteyttäminen ei kuitenkaan ole. Laihdutus, ruokavalion hienosäätö sekä sitkeä vatsajumppa tuottaa kyllä lopulta tulosta, kuten alla olevista kuvista näemme.

Neljän viikon kuntokuuri

Vatsa hoikaksi neljässä viikossa kuulostaa otsikkona raflaavalta. Tosiasiassa taustalta löytyykin useita kuukausia jatkunut laihdutus, mutta pelkkä laihdutus ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta vyötärön seudulla. Uskomatonta kyllä, näiden kahden kuvan välissä on tosiaan vain 4 viikkoa!

vatsa kuntokuurin jälkeen vatsa ennen kuntokuuria
Huhtikuu Maaliskuu

Jos joku syyttää minua naisellisesta turhamaisuudesta, niin siitä vain! En voinut olla tyytyväinen katsellessani löysänä ylipursuavan omenavatsaani, joka oli vallannut ennen niin hoikan vyötäröni. Siispä aloitin maaliskuussa kovan kuntokuurin, jonka tavoitteena oli vatsan kutistaminen edes siedettäväksi. Ihan niin kovaa kuuria en lopulta pystynyt viemään läpi, kuin olin suunnitellut, mutta olen lopputulokseen tyytyväinen. Itse asiassa olen hyvin tyytyväinen!

Vatsalihasten kiinteytys jumppaamalla 

Vatsalihakset olivat mielestäni kohtalaisen hyvässä kunnossa jo aloittaessani kuntokuurin, sillä olin jumppaillut satunnaisesti jo laihdutuksen aikana. Siksi yllätyinkin, kun tehtyäni ensimmäisen kunnollisen sarjan vatsalihasliikkeitä keskitason ohjeiden mukaan, lihakset tuntuivat kipeiltä vielä monta päivää treenin  jälkeen.

Loppuviikon lepäilin ennen seuraavaa kertaa, ja toisella kerralla lihakset tulivat jälleen kipeiksi. Vasta kolmannella kerralla sain vedettyä sarjan läpi niin, että vatsalihakset eivät enää seuraavana päivänä juurikaan aristaneet.

Säännölliseen harjoittelurytmiin pääsin kiinni vasta kolmannella viikolla. Siitä lähtien olen tehnyt molempia perusliikkeitä joka toinen päivä ja joitakin täydentäviä liikkeitä joka toinen päivä. Venyttelyt olen tehnyt melkein joka päivä.

Iloisesti yllättynyt olen siitä, miten vatsalihakset ovat kiinteytyneet ja vahvistuneet näinkin lyhyessä ajassa. Pystyn tällä hetkellä tekemään yli kaksinkertaisen määrän toistoja verrattuna ensimmäiseen kertaan, ja lihakset näkyvät selvästi jännitettäessä.

Ei liikakiloja vaan turvotusta

Löysien vatsalihasten lisäksi suunnitelmiin kuului myös ruokavalion muokkaaminen vatsaystävällisemmäksi. Koska painoindeksini oli jo alussa sopiva, tavoitteeni ei varsinaisesti ollut enää pudottaa painoa, vaan hillitä erityisesti iltaisin vatsaa vaivaavaa turvotusta. Paino ei koko aikana pudonnut kuin yhteensä 1,5 kiloa.

Kokeilin koko ajan erilaisia määriä ja erilaisia yhdistelmiä turvottavaksi epäilemiäni ruokia, ja loppua kohti alkoikin olla selvät sävelet: ei liikaa aamupuuroa, ei jättiannoksia ruisleipää, ei liikaa tyhjiä hiilihydraatteja eikä yleisesti ottaen jättiannoksia mitään lajia samalla kerralla.

Olin pari päivää kokonaan syömättä puuroa ja leipää, ja sinä aikana pömppövatsani hävisi lähes olemattomiin. Kuitenkin melkein yhtä hyvään tulokseen pääsin myöhemmin, kun puolitin aamupuuroannokseni ja rajoitin leivän määrän 2-3 palaan päivässä. Ylimääräisten leipäaterioiden tilalla aloin syödä munakkaita, lounassalaatteja ja keittoja.

Mielenkiintoinen havainto oli myös se, että sorruttuani yhtenä päivänä mässäilemään runsaasti yli tarpeen, vatsan toiminta jumiutui moneksi päivää ja turvotus palautui. Vasta parin kevyemmän päivän jälkeen tilanne palautui. Vatsani ei selvästikään pidä siitä, että se joutuu käymään ylikierroksilla!

Yhteenveto

Näin jälkeenpäin ajateltuna vaiva ei ollut kovin suuri lopputulokseen nähden. Vatsalihasjumppaan ei kulunut paljon aikaa, mutta melkoisesti tahdonvoimaa se kysyi. Tehokkaan sarjan läpivieminen on raskasta, ja laiska perusluonteeni houkutteli usein jättämään voimille käyvän lihastreenin väliin. Toisaalta lihaskunnon nopea kohoaminen oli todella palkitsevaa.

Ruokien valikoiminen vaati vähemmän tahdonvoimaa, sillä muutokset olivat hyvin pieniä. Herkuttelun rajoittamiseen totuin jo laihdutuksen aikana, ja kun ei ollut enää tarvetta pudottaa painoa, pystyin joka päivä syömään jotain hyvää iltapalaksi, useimmiten jäätelöä. Olen kuitenkin harkinnut vakavasti karkkilakon aloittamista, sillä karkit näyttävät minulla siirtyvän suoraan vyötärön ympärille.

Summa summarum:
Jos perusluonteeltaan laiska ja mukavuudenhaluinen, kolme kertaa raskaana ollut nainen pystyy kutistamaan vatsansa neljässä viikossa
, kuka tahansa pystyy siihen!

 

- Ohjeet vatsajumppaan löytyvät jäsensivuilta kohdasta "Jumppaohjeita".

 

| Etusivulle |  Tilaa ilmainen uutiskirje |  Lähetä palautetta |  

 

Mammadieetti järjestää laihdutusryhmiä ja kirjekursseja internetin välityksellä.
Lähde tutustumiskierrokselle ja liity mukaan.

Liity

Etusivulle
etusivulle
©Mammadieetti 11.03.2003