Mammadieetti Annumamman keittokirja
Kaurafrutti, vadelma tai mansikka (105 Kcal)  1 annos
1 dl jämäkkää kaurapuuroa
(3 rkl hiutaleita + 0,75 dl vettä)
1/2 dl rasvatonta kevytjogurttia, esim. vaniljan makuista
ripaus vaniliinisokeria
1 rkl vadelma- tai mansikkahilloa

Risifrutti vai kaurafrutti ?

Risifruttia mainostetaan TV:ssä täydellisenä välipalana, ja värikäs mainos onkin lumonnut 5-vuotiaan tyttäreni täysin. Niuho terveysintoilija-äiti ei kuitenkaan ole lämmennyt tyhjää energiaa sisältäville valkoista riisiä ja kermaa sisältäville mömmöille, vaan haluaa tarjota jotain   kevyempää, terveellisempää ja mielellään myös vähän  huokeampaa.

Kevytkeittiön täydellinen välipala syntyykin ihan tavallisesta kaurapuurosta. Kriittisten 3- ja 5-vuotiaiden koemaistajien mielestä kaurafrutti päihitti riisifrutti kevytversion, mutta kermaversiolle se ei vanhemman maistajan mielestä ihan pärjännyt. Kermaversio painiikin samassa sarjassa lähinnä jäätelöiden kanssa, kun taas kaurafrutti sopii myös ihan tavalliseen arkeen. Energiasisältö on laskettu keinomakeutetun jogurtin mukaan, mutta lapsille kannattaa mieluummin tarjota aidolla sokerilla makeutettua.

Sekoita kaurapuuroon sopiva määrä mieleistäsi kevytjogurttia ja ripaus vaniliinisokeria. Pläjäytä päälle  lusikallinen hilloa, ja herkullinen välipala on valmis.

Jos tapanasi on muutenkin syödä aamulla kaurapuuroa, kannattaa tehdä välipala valmiiksi eväsrasiaan tai jääkaappiin samalla kertaa. Nopeaa ja vaivatonta!

Ravintosisältö Kcal prot rasva hh kuitu
koko annos 105 3,8 1,1 20 1
Tyydyttynyttä rasvaa 19 % kokonaisrasvasta

Kaurafrutti, mustikka tai hedelmä (110 Kcal)  1 annos
1 dl jämäkkää kaurapuuroa
(3 rkl hiutaleita + 0,75 dl vettä)
1/2 dl rasvatonta kevytjogurttia, esim. metsämarjaa tai hedelmää
ripaus vaniliinisokeria
1/2 tlk mustikka- tai hedelmäsosetta (Bona, Piltti tms.)

Valmista kaurafrutti kuten yllä olevassa ohjeessa, mutta vauvojen hedelmä- ja marjasoseita voi käyttää vähän reilummallakin kädellä. Kokeile esimerkiksi yhdistelmää metsämarjajogurtti + mustikkasose. Hedelmäisistä makuyhdistelmistä hyviä ovat esim. vanilja- tai hedelmäjogurtti + omena-päärynäsose, paratiisisose tai aurinkoinen-sose. Kaikista saa tosi hyviä kauraherkkuja!

Ravintosisältö Kcal prot rasva hh kuitu
koko annos 110 3,7 1,1 21 1,1
Tyydyttynyttä rasvaa 19 % kokonaisrasvasta
 

| Takaisin  | Keittokirjan etusivulle |

©Mammadieetti - Annumamman Kevytkeittokirja, Tulostettavat ruokaohjeet 2003