Mammadieetti Annumamman keittokirja
Annumamman kevennetty mokkalevite (285 Kcal)  n. 1 dl
n. 2 rkl vahvaa kahvia
3 rkl (hedelmä)sokeria
1 1/2 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl soijajauhoja (Soyolk)
2 tl kevytlevitettä 40 %

Kevennetty mokkalevite ja helpot mokkapalat

Herkullinen mokkalevite valmistuu helposti sillä aikaa, kun keität kahvit. Jos keität kahvia keittimellä, odota, että pannuun on valunut pieni tilkka kahvia ja nappaa sitten pannu pois - ensimmäinen tippa on nimittäin sitä kaikkein vahvinta! Voit käyttää myös pikakahvijauhetta.

Mittaa sekoituskulhoon aluksi 2 rkl kuumaa kahvia ja vatkaa siihen haarukalla 3 rkl mielellään hedelmä- tai tomusokeria sekä 1 1/2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta. Sekoita sitten joukkoon myös soijajauhot ja lopuksi kevytmargariini, vatkaa tasaiseksi tahnaksi. Lisää varovasti vielä tippa kahvia, jotta levitteestä tulee sopivan notkeaa.

Vaikka mokkalevitteessä on vähän rasvaa, siinä on paljon sokeria - ei siis kannata ahmia liikaa, vaikka maku viekin kielen mennessään! Soijajauhot ja kaakao tuovat levitteeseen myös ravinteita, joten ihan tyhjästä energiasta ei kuitenkaan ole kyse. Säilytä jääkaapissa, jos et käytä heti.

Ravintosisältö Kcal prot rasva hh kuitu
koko annos 285 9 9 40 2,4
1/12 annos 24 0,8 0,8 3 0,2
Tyydyttynyttä rasvaa 25 % kokonaisrasvasta

Liiankin helpot ja hyvät "mokkapalat" (32 Kcal)  12 kpl
6 kpl lehtileipää (Kavli)
1 satsi mokkalevitettä (ohje yllä)

 

Lehtileipä on rapeaa, ohutta täysjyväleipää, josta saa hyvän alustan myös makeille päällisille. Halkaise leivät  kahtia käteen sopiviksi annospaloiksi terävällä veitsellä ja levitä päälle mokkalevitettä - siinä se, mokkapalat ovat valmiita! Tarjoile mokkapalat heti, jos pidät rapeasta pohjasta, sillä levite pehmentää leivän. Todella hyviä, meillä nämä vietiin käsistä heti!

Ravintosisältö Kcal prot rasva hh kuitu
koko annos 380 12 9,8 60 5,9
1 kpl = 1/12 annos 32 1 0,8 5 0,5
Tyydyttynyttä rasvaa 24 % kokonaisrasvasta
 

| Takaisin  | Keittokirjan etusivulle |

©Mammadieetti - Annumamman Kevytkeittokirja, Tulostettavat ruokaohjeet 2003