Mammadieetti Annumamman keittokirja
Pinaattiletut (190 Kcal)  5 kpl
3 1/2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl soijajauhoja
(tai yhteensä 2 dl vehnäjauhoja)
50 g pakastepinaattia (5 jääkuutiota)
1/2 tl suolaa

Paistamiseen:
n. 20 g margariinia 60 %
(tai n. 15 g öljyä tai tavallista margariinia)

Pinaattiletut

 

Jos ehdit, laita pinaatti aamulla muiden ainesten kanssa sulamaan kannelliseen kulhoon jääkaappiin, jolloin se on sekoittamista vaille valmis iltapäivällä. Muussa tapauksessa sulata ensin pinaatti ja sekoita se yhteen muiden ainesten kanssa. Taikinan olisi hyvä turvota ainakin 15 minuuttia ennen paistamista, mutta letut onnistuvat hätätapauksessa hetikin.

Laita ihan pieni nokare rasvaa kuumalle, pinnoitetulle  pannulle ja levitä se lastalla. Kun rasva on sulanut, kaada sen verran taikinaa pannulle, että pohja peittyy. Odota, että pinta on hyytynyt, ja käännä lettu lastalla nurin päin. Taikinasta tulee sen verran jämäköitä lettuja, että kääntäminen onnistuu kyllä tumpeloltakin kokilta. Anna paistua hetki, ja nosta lettu pannulta lautaselle. Paista samalla tavalla loputkin letut. Sopiva lämpötila lettujen paistamiseen asteikolla 1-6 on 4. Yli jääneet letut voi lämmittää uudelleen, ja niitä voi myös pakastaa yksittäin.

Soijajauhot parantavat lettujen ravintoarvoja, mutta letut onnistuvat tietysti myös pelkillä vehnäjauhoilla. Tarjoile suolaisena ateriana, esim. raejuuston ja kasvisten kanssa tai makeana herkkuna tavallisten lettujen tapaan, ks. ohje alla.

Ravintosisältö Kcal prot rasva hh kuitu
koko annos 940 57 35 95 13,4
1 kpl=1/5 annos 190 11 7 19 2,7
Tyydyttynyttä rasvaa 25 % kokonaisrasvasta

Herkuttelijan pinaattiletut (235 Kcal)  1 kpl
1 pinaattilettu, ohje ja kuva yllä
2 rkl rasvatonta vaniljakevytjogurttia
1 rkl mansikka- tai vadelmahilloa

 

Itse olen mieltänyt pinaattiletut suolaiseksi ruuaksi, mutta tyttäreni kehui mummilassa syötyjä hillopinaattilettuja. Pitihän niitä kokeilla, ja tulos oli tosiaankin yllättävän hyvä - kyllä lapset ymmärtävät hyvän päälle!

Valmistus on yksinkertaista: levitä lämpimälle letulle 2 rkl Valion vanilja-mansikka tms. kevytjogurttia ja sen päälle 1 rkl mansikka- tai vadelmahilloa. Syö heti.

Ravintosisältö Kcal prot rasva hh kuitu
1 kpl 235 12 7 29 3
Tyydyttynyttä rasvaa 25 % kokonaisrasvasta
 

| Takaisin  | Keittokirjan etusivulle |

©Mammadieetti - Annumamman Kevytkeittokirja, Tulostettavat ruokaohjeet 2003