Mammadieetti

KirjauduAloita laihdutus nyt

r.gif (56 bytes)
r.gif (56 bytes)


Mammadieetin Artikkelit

Laihdutus ja joulu Onnistuuko laihdutus?
   -
Testaa onnistumismahdollisuutesi
-- Moni aloittaa kevään tullen innokkaan laihdutuksen - harva pääsee perille tai ainakaan onnistuu pysymään ihannepainossaan. Aiotko sinä päästä perille? Testaa mahdollisuutesi.
Kerran vielä...

Useimmat meistä naisista ovat ehtineet kokeilla laihduttamista ja monille siitä on jo tullut suoranainen elämäntapa. Toiset meistä ovat onnistuneet karistamaan pysyvästi jopa kymmeniä kiloja. Toiset - ne joita myös suureksi enemmistöksi kutsutaan - eivät puolestaan näytä pääsevän eroon liikakiloistaan sitten millään. Kannattaako siis edes yrittää?

Onnistuneen laihdutuksen salaisuus on kiehtova aihe, jota kannattaa tutkailla tarkasti, ennen kuin aloittaa.

Vastaamalla seuraaviin kysymyksiin saat jonkinlaisen arvion siitä, onko nyt tullut sinun aikasi onnistua! 

   

LAIHDUTTAJAN ONNISTUMISTESTI

Vastaa rehellisesti seuraaviin kysymyksiin ja tarkista pisteet sivun lopusta. Voit myös tulostaa testin paperille ja käyttää kynää apunasi laskemisessa.  >> Tulostettava testi

1. Onko sinulla palava halu muuttua?

Kyllä: 10 pistettä  -    Ei:  0 pistettä

Motivaatio on kaiken A ja O. Ei riitä, että pitkin hampain vakuutat itsellesi olevasi valmis muutokseen. Sinulla pitää olla palava halua muuttua! Itse kullakin meistä tulee elämänjaksoja, jolloin nykyisyys alkaa tympiä siinä määrin, että halu saada aikaan tuntuvia muutoksia vie voiton kaikesta muusta. Silloin on oikea aika laihduttaa. Melkein yhtä tehokkaita pontimia laihdutukselle voivat myös olla erinäiset ulkoiset syyt, kuten valmistautuminen häihin tai rantalomalle. Ilman todellista, omasta itsestäsi lähtevää muutoshalua on melko turha aloittaa laihdutusta.

2. Onko sinulla realistiset odotukset

Kyllä: 2 pistettä  -    Ei:  0 pistettä

Ylisuuret odotukset joko laihdutuksen nopeuden tai tavoitepainon suhteen eivät pelkästään tuota pettymyksiä ja mielipahaa vaan hyvin usein myös tuhoavat koko laihdutuksen. Aikuisen naisen ei kannata haaveilla teinitytön mitoista eikä kukaan normaali ihminen laihdu pidemmän päälle  enempää kuin 4 kiloa kuukaudessa - ja sekin vaatii useimmilta hieman liikaa. Jos haluat elää suurin piirtein normaalia elämää, sopiva tahti laihtua on enintään 2-3 kg kuukaudessa. 

3. Pystytkö nauttimaan "kärsimyksistä"?

Kyllä: 1 piste  -    Ei:  0 pistettä

Onnistunut laihdutus edellyttää, että muutat pysyvästi elämäntapojasi. Tämä merkitsee käytännössä sitä, että joudut todennäköisesti luopumaan joistakin mielihyvää tuottaneista tavoista ja omaksumaan niiden tilalle joitakin etukäteen ajatellen vähemmän miellyttäviä tapoja. Jos pystyt psyykkaamaan itsesi nauttimaan itsesi "rääkkäämisestä", olet jo ottanut pitkän askeleen kohti onnistumista. Tämä periaate sopii erityisesti liikuntaan, mutta monilla myös ruokaan ja syömiseen.

4. Kutsutko itseäsi ikuiseksi laihduttajaksi?

Kyllä: 0 pistettä  -    Ei:  1 piste

Jos et edes mielikuvituksessasi pysty näkemään itseäsi onnistuneena laihduttajana, mahdollisuutesi laihtua ovat huonot. Ehkä olisi syytä keskittyä ennemminkin siihen, että paino ei enää nousisi.

5. Harrastatko liikuntaa?

Kyllä: 1 piste  -    Ei:  0 pistettä

Liikkumalla kohtuullisesti ja säännöllisesti on helpompaa laihtua kuin puhtaana sohvaperunana. Samoin todennäköisyys pysyä hoikkana kasvaa, jos harrastus jää pysyväksi.

6. Onko sinulla riittävästi tietoa?

Kyllä: 1 piste  -    Ei:  0 pistettä

Useimmilla laihduttajilla on jo entuudestaan melko monipuoliset tiedot laihduttamiseen ja terveelliseen ruokailuun liittyvistä perusasioista. Hajanaisen nippelitiedon hyötykäyttö ei kuitenkaan aina onnistu. Aloittelijoiden lisäksi myös vanhat konkarit useimmiten hyötyvät siitä, että laihduttamiseen liittyvää asiaa käydään läpi systemaattisesti konkreettisin esimerkein höystettynä - tervetuloa kursseille! 

7. Laihdutatko yksin?

Kyllä: 0 pistettä  -    Ei:  1 piste

Yksinkin voi toki laihtua, mutta monelle on helpompaa, jos saa ylipuhuttua itselleen kaverin. Erinomaisen avun saa myös erilaisista laihdutusryhmistä - niin anonyymeistä nettiryhmistä, lääkäriasemien ryhmistä, painonvartijoiden kokoontumisista kuin työpaikan laihdutusporukoistakin.


Pisteet Onnistumismahdollisuudet
17-18 LOISTAVAT: Olet mitä ilmeisimmin tosissasi, asenteesi ja motivaatiosi on kunnossa ja olet tehnyt kaiken voitavasi onnistumisen varmistamiseksi. Tällaista laihduttajaa ei pidättele mikään!
15-16 HYVÄT: Perusteet onnistuneelle laihduttamiselle ovat olemassa ja jos matkalla kohtaat vaikeuksia, pääset niistäkin yli, mikäli tunnistat heikkoutesi ja pyrit paikkaamaan niitä. Onnea matkaan!
10-14 KOHTALAISET: Ei ole varsinaisesti mitään syytä, miksi et onnistuisi, mutta ennen aloittamista kannattaa miettiä, mitä kaikkea vielä voisit tehdä auttaaksesi itseäsi eteenpäin. Ja sitten töihin!
alle 10 HEIKOT: Jos motivaatiosi ei juuri nyt ole kovin korkealla, ei ehkä ole paras mahdollinen aika yrittää laihtua. Aloittaa voi aina myöhemminkin, ja jos ihan rehellisiä ollaan, saatat jopa havaita, että itse asiassa sinulla ei olekaan mitään syytä enää yrittää laihtua.

.

| Etusivulle | Lähetä palautetta |  

Mammadieetti järjestää laihdutusryhmiä ja kirjekursseja internetin välityksellä.
Lähde tutustumiskierrokselle ja liity mukaan.

Liity

Etusivulle
etusivulle
©Mammadieetti 2004-2009