Mammadieetti

KirjauduAloita laihdutus nyt

r.gif (56 bytes)
r.gif (56 bytes)


ERITYISOHJEITA

Raskaus ja laihdutus

Kun imettävälle äidille laihduttaminen on täysin luonnollinen asia, samaa ei valitettavasti voi sanoa raskaana oleville äideille. Raskauteen kuuluu luonnostaan hyvä ruokahalu ja vararasvojen kerryttäminen tulevan pienokaisen eväiksi. Loppuraskaus myös rajoittaa liikunnan mahdollisuuksia.

Milloin laihdutettava

Terveydellisistä syistä laihduttaminen voi joskus olla järkevä vaihtoehto myös raskaana olevalle naiselle. Tietyissä tilanteissa äidin runsas ylipaino - ja tällöin on yleensä todella kyse huomattavasta ylipainosta - voi olla riskitekijä syntyvälle lapselle. Neuvolassa seurataan tilannetta sinunkin kohdallasi.

Jos ei erityisiä terveydellisiä syitä ilmene, varsinainen laihdutus kannattaa jättää vasta synnytyksen jälkeiselle ajanjaksolle. Ennemminkin kannattaa ottaa tavoitteksi se, ettei uusia liikakiloja pääsisi kertymään vanhojen lisäksi. Raskaus ei kuluta kuin n. 300 kcal tavallista enemmän (alkuraskaus ei sitäkään),  joten syömällä normaalisti saatat jopa hiukan laihtua.

Syöminen raskauden aikana

Mikä sitten on "normaalisti" onkin vaikeampi kysymys, sillä nälän tunteeseen ei raskauden aikana oikein voi luottaa - raskaus tunnetusti lisää ruokahaluhan tunnetta! Jos Mammadieetin Päivän ateriat -listaan lisätään esim. 2 leipää (päällisineen), 2 lasia maitoa (tai viiliä/jogurttia), 1-2 hedelmää, käytetään rasvaa hitusen enemmän ruuanlaitossa ja syödään toisinaan jotain myös Varo näitä -listalta, ollaankin jo siinä 1800-2000 kalorissa, joka riittää keskikokoiselle kevyesti liikkuvalle naiselle.

raskausRunsaasti ylipainoisen äidin laihdutus voi olla suositeltavaa synnytyksen helpottamiseksi ja terveydellisten riskien välttämiseksi. Edellä mainitut lisäykset Päivän ateriat -listaan muodostanevat useimmille sopivan kokonaisuuden. Kun kuvassa on mukana terveydellisiä ongelmia, kannattaa kuitenkin aina kysyä henkilökohtaisesti neuvoa lääkäriltä. Kysy siis ohjeita myös neuvolastasi, ennen kuin aloitat!

Jos olet suhteellisen normaalipainoinen, älä edes ajattele laihduttamista!

Tervetuloa mukaan Mammadieetille,
kun synnytys on ohi!

Takaisin laihdutusohjeisiin>>

Etusivulle
etusivulle
©Mammadieetti